Αυτοπαρουσίαση Υποστέγου

Τα κείμενα & οι αφίσες που έχουν συνδιαμορφώσει οι συλλογικοποιήσεις που διαχειρίζονται το στέκι από το 2016 εώς και σήμερα:

κειμενο
ypostegokeimeno
4/2018

Ανακοίνωση από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Υπόστεγο σχετικά με καταγγελίες βιασμού και σεξιστικών συμπεριφορών (7/2021)

Το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αργυρούπολης Υπόστεγο στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε άτομο καταπιεσμένο από την πατριαρχία. Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης, παραβιαστικών συμπεριφορών και βιασμών στις γειτονιές μας, δηλώνουμε ανοιχτά και ξεκάθαρα ότι στο στέκι μας δεν χωράνε βιαστές και κακοποιητές κανενός είδους. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός φροντιστικού και ασφαλούς περιβάλλοντος και γι’ αυτό οποιεσδήποτε κακοποιητικές, παραβιαστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Παρατίθεται το λινκ από το κείμενο του Συντονισμoύ Φεμινιστικών Ομάδων και Ατόμων (https://athens.indymedia.org/post/1612657/) το οποίο αφορά σε βιαστές που κινούνται ευρύτερα στο χώρο των Νοτίων. Κάνουμε σαφές ότι τα συγκεκριμένα άτομα και τυχόν απολογητές τους είναι ανεπιθύμητα και δεν θα γίνονται δεκτά στο στέκι μας.

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ

7/2021


Aνακοίνωση από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Υπόστεγο για την υπόθεση βιασμού και trafficking στις γειτονιές μας (8/2021)

Πρόσφατα γίναμε αποδέκτ@ς ενός εφιαλτικού περιστατικού στις γειτονιές μας. Ενός βιασμού κατ’ εξακολούθηση μιας νεαρής κοπέλας από τον πατέρα της και της αιχμαλωσίας της από μπάτσο μαστροπό που την εξέδιδε, την βίαζε και την κακοποιούσε.

Η στάση της αστυνομίας απέναντι στην επιζώσα και οι προσπάθειες συγκάλυψης του γεγονότος από τις τοπικές κοινωνίες και τα ΜΜΕ είναι η συνέχεια της υπόθεσης. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Για ακόμη μια φορά περιστατικά βιασμού, σωματικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης, κακοποίησης γυναικών και θηλυκοτήτων συνεχίζουν να παραμένουν στην αφάνεια ή να υποβαθμίζονται και να φιμώνονται από την κοινωνία και τους κρατικούς θεσμούς.

Η φροντιστική στάση της κοπέλας στην καφετέρια, η δημοσιότητα της υπόθεσης από τις φεμινιστικές ομάδες ήταν η αρχή της αλληλέγγυας στάσης προς την βασανισμένη 18χρονη.

Δηλώνουμε την αμέριστη στήριξη μας προς τις κακοποιημένες γυναίκες και θηλυκότητες. Οι φωνές μας θα γιγαντώνονται στις δρόμους, στις πλατείες στις γειτονίες. Να σταθούμε δίπλα στις επιζώσες και να μη μείνουμε απαθείς στην έμφυλη βία, στο σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει. Προσπαθούμε και παλεύουμε το στέκι μας να αποτελεί ένα ασφαλές περιβάλλον προς όλες τις γυναίκες και θηλυκότητες. Μένουμε μακριά από σεξιστικές συμπεριφορές και αντιλήψεις. Εναντιωνόμαστε σε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης βίας. Στέλνουμε αλληλέγγυο μήνυμα σε όλες τις επιζώσες, είμαστε μαζί σας.

Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει, στο δρόμο – στο σπίτι – στη δουλεία ποτέ καμία μόνη.

* Στο χώρο μας και στις γειτονιές μας δεν γίνονται ανεκτές σεξιστικές, παραβιαστικές, ομοφοβικές, κακοποιητικές συμπεριφορές.