Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Δεύτερα 13/3 ξημερώματα οι μπάτσοι εισέβαλαν και εκκένωσαν δύο καταλήψεις ταυτόχρονα, την Κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και την κατάληψη στέγης στην Αλκιβιάδου 9 ενώ σχεδόν παράλληλα διέρρηξαν το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου , προκαλώντας καταστροφές και κλέβοντας 600 ευρώ. Κατά την εισβολή στην Βίλα Ζωγράφου συνελήφθησαν 7 σύντροφοι που βρίσκονταν στο χώρο και οι οπαίοι ανέλαβαν την πολιτική υπεράσπιση της Κατάληψης. Στην εκκένωση της αλκιβιάδου, προσήχθησαν 127 μετανάστες/στριες και τα παιδιά τους όπου μεταφέρθηκαν στο κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.

Οι καταλήψεις δεν είναι απλώς μια εικόνα από το μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε, αλλά η εφαρμογή αυτού, στο τώρα εκπληρώνοντας τις αναγκαιότητες μας στο σήμερα. Εκεί γίνεται πραγματικότητα η ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας χωρίς την διαμεσολάβηση του χρήματος, των νομικών σχέσεων και των σχέσεων ιδιοκτησίας . Η επανοικειοποίηση του χώρου και του χρόνου που μας έχουν ληστέψει,  μέσω εστιών αγώνα, σκέψης και δράσης είναι σκοπός και ταυτοχρόνως τα μέσα μας για να οικοδομήσουμε το μέλλον.

Οι αλλοτινοί διαδηλωτές της αριστερής κυβέρνησης, που πριν 5 χρόνια ουρλιάζανε ενάντια στην καταστολή των  καταλήψεων, σήμερα παίζουν το χαρτί της τάξης και ασφάλειας για να ρεφάρουν τους ψήφους τους αυτήν την φορά από την μερίδα των συντηρητικών στρωμάτων. Η επίθεση στις Καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα από την  Κυβέρνηση Σύριζα/ΑΝΕΛ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Κάτω τα χέρια από τους συλληφθέντες της Βίλας Ζωγράφου.
Κάτω τα χέρια από τις Καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους.
Αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις Γειτονιές οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s