Για την κράτηση της Καταλανής Lola Guntierrez στο κέντρο κράτησης Ελληνικού

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η αναρχοσυνδικαλίστρια Lola Gutierrez συνελήφθη την 27 /11 στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος, στην προσπάθεια της να βοηθήσει Kούρδο πρόσφυγα να πάει Βαρκελώνη και οι  μπάτσοι την οδήγησαν στο κέντρο κράτησης Ελληνικού κρίνοντας την επικίνδυνη για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Την Τετάρτη 7/12, ενημερωθήκαμε για τη κράτηση της καταλανής συντρόφισσας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ελληνικού και την προγραμματισμένη απέλαση της για την Πέμπτη 8/12 το πρωί και καλέσαμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το Στρατόπεδο.

Σύντροφοι-ισσες από διάφορες συλλογικότητες, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα, βρεθήκαμε έξω από το κέντρο κράτησης για να της εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας Φωνάξαμε συνθήματα και παραμείναμε έξω απο τις φυλακές για πάνω από μία ώρα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε επισκεπτήριο στην Lola από φιλικό της πρόσωπο, εκφράζοντας την αλληλέγγύη μας και η ίδια μας μετέφερε το ακόλουθο μήνυμα:

——————————————

«Ευχαριστώ για την Αλληλεγγύη.

Είναι σημαντικό τόσο για εμένα, όσο και τις άλλες συντρόφισσες εδώ, που υπάρχει αλληλεγγύη, γιατί δεν υπάρχει καμμία άλλη ενημέρωση για το τι συμβαίνει έξω.

Ο αγώνα για να κλείσουν τα Κέντρα Κράτησης, ο αγώνας για άρση των συνόρων, είναι η αρχή για την πάλη ενάντια στην καταπίεση των λαών.

Αν και υφίσταμαι την καταπίεση της φυλάκισης μου, αυτό αποτελεί ταυτόχρονα μία εμπειρία για να κατανοήσω την καταπίεση, που βιώνουν οι υπόλοιπες κρατούμενες μετανάστριες. Στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού είδα την κατάσταση. Υπάρχουν τρομερές περιπτώσεις, γυναίκες που δεν είναι καλά, που υποφέρουν. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά όλες οι κρατούμενες έχουν συνείδηση, ότι όποια ονομασία και αν δώσουν στα Κέντρα Κράτησης, είτε τα ονομάσουν Κέντρα φιλοξενίας ή ότι άλλο, αυτό αποτελεί μόνο έναν ευφημισμό και στην πραγματικότητα πρόκειται για Φυλακές.

SALUT Ι REVOLUCIO”

Lola Gutirrez

κρατητήρια μεταναστριών ελληνικού

αθήνα, 7.12.2016

——————————————

Είναι ξεκάθαρο ότι η διοικητική κράτηση τόσό της συντρόφισσας, όσο και τωνπερισσότερων μεταναστ(ρι)ών, βασίζεται στην εξουσία που έχει δοθεί στην αστυνομία να χαρακτηρίζει οποιονδήποτε αλλοδαπό «επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη, ασφάλεια, υγεία» και να τον φυλακίζει κατά το δοκούν.

Αυτή η τακτική, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια για την πληθυσμιακή διαχείρηση των μεταναστών, εφαρμόζεται πλέον ως μέσον ελέγχου και καταστολής των πολιτικών αντιπάλων του κράτους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ

 

συνέλευση «αλληλέγγυοι κρατουμένων στα νότια»
9.12.2016
https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s