«Προσοχή προσοχή χρυσαυγίτες με στολή»

«Προσοχή προσοχή χρυσαυγίτες με στολή»

 

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, η φωνή του Παύλου Φύσσα σίγησε από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ένα χρόνο μετά, οι φασίστες επιχείρησαν για μία ακόμη φορά, να σιγήσουν τις χιλιάδες φωνές που συναντήθηκαν στη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι. Αυτή τη φορά όχι ως τάγμα εφόδου, αλλά ως «εγγυητές της τάξης και της ασφάλειας», ως «προστάτες του κράτους δικαίου». «Προσοχή προσοχή χρυσαυγίτες με στολή!» φώναζαν οι χιλιάδες των διαδηλωτών. Και οι χρυσαυγίτες αυτή τη φορά, με κρατική εντολή,αλλά και ως άξιοι συνεχιστές του Ρουπακιά και της συμμορίας του, ήρθαν με ξεκάθαρο στόχο: να διαλύσουν την πορεία, να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να στείλουν όσο περισσότερους διαδηλωτές μπορούν στα κρατητήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Από αυτές τις στοχευμένες συλλήψεις δε θα μπορούσαν να λείψουν συναγωνιστές μας από τα νότια προάστια, με τους οποίους έχουμε δώσει κοινούς αγώνες,τόσο σε κεντρικό,όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αγώνες ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, αγώνες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των δημόσιων δομών στην περιοχή μας, αλλά και των ελεύθερων δημόσιων χώρων του πρώην αεροδρομίου, του βουνού και της παραλίας. Ο κρατικός αυταρχισμός και η αστυνομική αυθαιρεσία, δε θα μπορούσαν παρά να ενοχληθούν από ένα σώμα ανθρώπων βαθιά πολιτικοποιημένων, που προέρχονται απο συλλογικότητες γειτονιάς, στέκια, πολιτικούς χώρους, συνελεύσεις κατοίκων και οργανωμένα πολιτικά σχήματα.

Η πρωτοφανής αυτή επίδειξη αυταρχισμού, από χρυσαυγίτες σε εντεταλμένη υπηρεσία, έρχεται να συμπληρώσει το κάδρο του δόγματος της «μηδενικής ανοχής» και της «θεωρίας των άκρων» και να αποδείξει ότι η μάχη ενάντια στο φασισμό είναι μια μάχη ενάντια στην ίδια τη δομή του καπιταλιστικού συστήματος που τον γεννά, τον συντηρεί και τον χρησιμοποιεί όταν και όπου χρειαστεί. Πρόκειται για μια μάχη πολιτική που μας αφορά όλους.Η απάντηση μας απέναντι στο φασισμό, είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την εξαφάνιση των φασιστών από τους δρόμους, τα σχολεία και τους χώρους εργασίας μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΧΩΡΟΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΕΓΟ

25ης Μαρτίου 38,Αργυρούπολη Ypostego.wprdpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s