Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ 

 ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ 

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΤΙΜΟ

Το ελληνικό πωλείται. Μπορεί και αυτή την ώρα που διαβάζονται αυτές οι γραμμές να έχει ήδη ξεπουληθεί. Μια τεράστια δημόσια έκταση παραδίδεται – χαρίζεται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πρέπει να κλάψουμε και να αποδεχτούμε μία ακόμη ήττα. Σημαίνει όμως ότι η περίοδος αναμονής τελείωσε. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ενωτικά, μαζικά και αποφασιστικά να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.

Η άποψη που εκφράζουμε για το μέλλον του πρώην αεροδρομίου έχει ως αφετηρία την αντίληψη που έχουμε για την ίδια τη ζωή. Ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής έχει εξελιχθεί σε ένα μη ανθρώπινο τερατούργημα. Δε χρειάζονται στατιστικά στοιχεία για να διαπιστώσει κανείς την καθολική υπεροχή της μόλυνσης και του τσιμέντου πάνω στο πράσινο. Στις γενικές τοποθετήσεις όλοι διατυμπανίζουν την ανάγκη για περισσότερο πράσινο. Πώς όμως θα γίνει αυτό αν μια τέτοια ευκαιρία για πνεύμονα πρασίνου χαθεί; Πώς θα γίνει αυτό αν αρχίσουν να ξεφυτρώνουν ξενοδοχεία, γήπεδα γκολφ, καζίνο και πολυκαταστήματα; Το Eλληνικό πρέπει να παραμείνει δημόσιο και να ξεκινήσει άμεσα η πυκνή φύτευσή του. Έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε καχύποπτοι με όσα έχουν δει τα μάτια μας. Δε συζητάμε καμία άλλη χρήση του ακόμα και μη εμπορική αν δε δούμε τις δενδροφυτεύσεις να μεταμορφώνουν την περιοχή.

Για αυτό και δε ζητάμε καλύτερα παζάρια. Δε ζητάμε μεγαλύτερο αντίτιμο. Έτσι κι αλλιώς όλοι ξέρουν ότι τα ψίχουλα που θα πάρει η κυβέρνηση θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των διεθνών τοκογλύφων μέσω της αποπληρωμής του χρέους. Τα σχολεία και τα ιατρεία θα συνεχίσουν να κλείνουν. Δεν μας γοητεύει το παραμυθάκι της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας. Θέσεις εργασίας με συνθήκες δουλοπαροικίας με πεντάμηνες ατομικές συμβάσεις εργασίας των 400€. Ας μην ξεχνάμε ότι και τα έργα πρασίνου θα έδιναν θέσεις εργασίας. Μπορεί να μην γνωρίζουμε από  real estate αλλά δεν αντιλαμβανόμαστε πώς η περιβαλλοντική υποβάθμιση θα ανεβάσει τις αντικειμενικές αξίες. Έτσι κι αλλιώς σε μια εποχή που κανείς δεν αγοράζει , οι μεγάλες αντικειμενικές αξίες απλώς φέρνουν μεγαλύτερα χαράτσια.

Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο αγώνα, που υπερβαίνει τους γύρω δήμους και αγκαλιάζει όλο το λεκανοπέδιο. Μέχρι τώρα, στο θεσμικό επίπεδο, έχουν μιλήσει όλοι. Η κυβέρνηση, που φαίνεται αποφασισμένη να ξεπουλήσει τα πάντα. Οι δήμοι και τα επιμελητήρια που αντιστέκονται. Ήρθε η ώρα να μιλήσει το λαϊκό κίνημα και να αποδείξει ότι όπως στις Σκουριές και στην Κερατέα, ξέρει να  οργανώνεται και να υπερασπίζεται δυναμικά το δικαίωμα για μια άλλη ποιότητα ζωής. Η ευθύνη για νικηφόρο αγώνα ανήκει σε εμάς, δεν θα κρυφτούμε πίσω από κανέναν. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα διαρκείας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στις επόμενες γενιές.

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:

  • να μην πουληθεί το πρώην αεροδρόμιο
  • να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στους χώρους του
  • να απομακρυνθούν οι περιφράξεις
  • να δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου απέναντι στη κατεστραμμένη γη
  • Να σταματήσουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες
  • Να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά
  • Να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές υπηρεσίες που στεγάζονται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου

Χώρος Αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ

25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη

ypostego.wordpress.com , steki.ypostego@gmail.com

1620706_757061744312268_383996714_n

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s